Egy páncélszekrény titkai – Kosaras Renáta festőművész képei a BOC Galériában - BellaCafe.hu


Egy páncélszekrény titkai – Kosaras Renáta képek a BOC Galériában

Lírai színvilágú képek láthatók Kosaras Renáta új megnyilatkozásán a BOC Galériában. Az absztrakt kifejezésmód csak ürügy, szinte csak álca a valójában tomboló lelkiség palástolására, a szeretetvágy és a szeretni tudás eltakarására.

Végtelenül finom színvilága, világos kifejezésmódja, kolorittal telített eszközei a festő nőiességét úgy tárja elénk, hogy gyors és biztos ecsetkezelése által lenyűgözve áll a szemlélődő a képek előtt. Tűz, de oldva, fájdalom, de kín nélkül, eufória és gondolatiság.Az Egy páncélszekrény titkai alcímet viselő képsor egy korszakot zár le a művésznő életében. Valami újba kezd, hogy mibe, talán még ő sem látja teljes egészében, csak azt érzi, hogy a mostanit be kell fejeznie, új tartalmat, új gondolatokat kell adnia tevékenységének.

A most látható képeket többé nem akarja kiállítani, páncélba zárja. De a szemlélődő tudja, hogy rendkívüli feladat lesz, amire a festőnő vállalkozni szándékozik, mert az életről, a szerelemről, a társas kapcsolatról pont ennyit és pont így kell beszélni, ennyit kell mondani egy képzőművésznek, mint amennyi a kiállításon megtapasztalható. Ennél többet mondani csak szószaporítás a festészet nyelvén.

De ha sikerül mindezt egyszer túlszárnyalni, az értők közössége fog gazdagodni.
Most azonban érdemes felkeresni a BOC Galériát (1027 Budapest, Horvát utca 14-24.), érdemes annak, aki teheti a képekből választani magának vagy szeretetteinek, mert kincset birtokolhat, ami ebben a formában most elérhető, de megújulni nem fog.

Cikk forrása: http://www.bellacafe.hu/2010/09/23/egy-pancelszekreny-titkai-kosaras-renata-kepek-a-boc-galeriaban