Bejegyzések

KREATÍV Magazin Interjú – „Ettől délebbre már nem lehet menni”

Kosaras Renátával, a Magyar Déli-sark Expedíció kommunikációs vezetőjével beszélgettünk Rakonczay Gábor extrém sportoló vállalásáról, miszerint közel ezer kilométer gyalogolva az Antarktiszt partjától éri el a Déli-sarkot. Nemcsak Gábor részéről volt hatalmas vállalás, hanem a háttércsapatnak is egy marketinges és kommunikációs kihívás volt a Déli-sark Expedíció.

február 22. – KREATÍV MAGAZIN Interjú

Ha visszaemlékszünk az egy hónappal korábbi Déli-sarkpont elérésre, hogy látod az eseményeket?

Gábor január 7-én érte el a Déli-sarkot, a sikeres teljesítésnek és a felépített stratégiának köszönhetően másfél nap alatt, mondjuk ki, tényleg médiacunami indult el. A social médiában ezer feletti megosztással jelentek meg posztok, több száz hozzászólás, a like számokról már ne is beszéljünk, a teljes on-line piac, a rádiók és erős tévémegjelenések adták közre a hírt. De a kommunikációnk nem erre az egy napra koncentrálódott. Már a legelején nagyon pontosan lefektettük a határokat. Készült egy – úgy mondanám – „médiaforgatókönyv” a kommunikációs stratégiánkra, összeállítottunk egy FAQ-szótárt, amit minden médiapartner és a kommunikációban érintett megkapott.

2018 nyarán sok munkával, előkészülettel, egy jó szakmai háttércsapattal és természetesen elengedhetetlen módon a remek sportolóval kezdődött a munka. Így egy jól felépített stratégián keresztül lépésről lépésre valósíthattuk meg Gáborral együtt a világ egyik nagy kalandjakét számon tartott expedíciót, ami még magyar színekben nem teljesült. Ezért is volt számunkra olyan izgalmas és előremutató vállalkozás a Déli-sarkpont elérése a szárazföld, az Antarktisz partjától. Hazaérkezésekor pedig ez az egész csak fokozódott, két héten keresztül mindennap jártuk a magyar médiát interjút adni. Még jó egy hónappal ezután is vannak megkeresések, az előadások pedig szinte csak most kezdődtek meg Gábor számára.

Az interjú a Kreatív Online Magazin oldalon jelent meg.
Cikk folytatása: http://kreativ.hu/cikk/ettol_delebbre_mar_nem_lehet_menni

KAPCSOLODÓ BEJEGYZÉSEK