Sportolók

Rakonczay Gábor extrém teljesítmény sportoló

Rakonczay Gábor 1981-ben született, gyeremekként öt sportközös-ség életében vett részt, viszonylag korán megismerkedett az ellentétes gondolkodásmóddal. Hisz a pillangóhatásban, a szabadságérzés nem vágy, hanem létforma nála. A ma élő extrém teljesítmény sportolók között kiemelkedő, Guinness– rekorder és hatszoros óceánátkelő magyar hajós. Az amerikai Év Kalandja Díjasa és a Magyar Formatervezési Díj tulajdonosa is egyben. Napi szinten űz elsőre lehetetlennek tűnő hosszú távú sportokat, mint a 200 km-es ultrafutóversenyek teljesítése.

JELENTŐSEBB EXPEDÍCIÓK:

  • 2007-ben az első magyar óceáni evezős páros férfi tagjaként 51 nap alatt evezte át az Atlanti-óceánt egy saját tervezésű és építésű hajóval.
  • 2012-ben a világon először és egyedül kenuval kelt át az Atlanti-óceánon, 77 nap alatt.
  • 2018-ban 29 nap alatt, 650 kilométert megtéve szelte át kelet-nyugati irányban Grönlandot.
  • 2018 – 2019-ben első magyarként, a szárazföld, vagyis az Antarktisz partjáról indulva érte el a Déli-sarkpontot, 44 nap és 4 óra alatt teljesítette a 917 kilométeres távot egy 94 kilós szánt húzva maga után. a valós megtett táv 950 kilométer volt.
  • 2020-ban 7 nap alatt 363 kilométert megtéve jutott el a tengerszintről (Genovából) 4808 méter magasságba, a Mont Blanc csúcsára. A távot futva és mászva teljesítette.

SIKERKÖNYVEI A LEHETETLEN CÉLOK MEGVALÓSÍTÁSÁRÓL:

Tűzhangya, Átkelés a végtelenen, Extrém

Rakonczay Gábor
Extrém teljesítmény sportoló, Guinness– rekorder és hatszoros óceánátkelő magyar hajós és a Magyar Formatervezési Díj tulajdonosa

Távol a normális világtól a saját gondolataid darabokra fognak tépni, ha nem vagy óvatos, vagy nem szereztél elég nagy rutint e téren. Tartozol magadnak és a létezésednek annyival, hogy arra mész, amerre az utad van.

Rakonczay Gábor
KÉPGALÉRIA
Kapcsolodó bejegyzések